500 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
500 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
500 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
Elektrolitler Nedir?

Elektrolitler Nedir?

Elektrolitler, sıvılar içinde çözünerek pozitif veya negatif yüklü iyonlara ayrılan maddelerdir.

Vücutta çeşitli işlevleri yerine getiren elektrolitler, hücreler arası ve hücre içi sıvıların dengesinin sağlanmasına yardımcı olur. Ayrıca sinir iletimi, kas hücrelerinin işlevleri ve asit-baz dengesi gibi birçok biyolojik sürecin düzgün çalışması için gereklidir. (1)

Enerjik bir yaşam için diyetimizde tuzun önemli bir rolü vardır. Tuzun kalitesi ve içerdiği elektrolit miktarının uygun ve dengeli olması, kan dolaşımı ve sinir sistemine etkisi açısından olumlu olabilir. (2) Bu sebeple, özellikle aktif spor yapan bireyler için elektrolit dengesi önemlidir. (3)

Himalaya Tuzu’nda diğer tuzlara göre daha yüksek oranda kalsiyum, demir, çinko, magnezyum ve potasyum gibi elektrolitler bulunur. (4) Özellikle Pembe Himalaya Tuzu’nun, potasyum ve demir bakımından daha da zengin olduğunu ortaya koyan çalışmalar mevcuttur (5).

Purelife Tuzları, rafine edilmemeleri sayesinde içerdiği mineralleri koruyarak en saf haliyle soframıza gelmekte ve doğal üretim tekniğiyle farklılaşmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) günde 5 gr. tuz kullanımı önermektedir. (6) Purelife olarak doğal tuzu en doğru şekilde sunarken; bu miktarın aşılmamasını önermekteyiz.



1)     Wang, Y., Bu, Y., Yang, B., & Cai, Y. (2023). Fast determination of electrolyte elements in human blood plasma using surface-enhanced laser-induced breakdown spectroscopy combined with gel film method. Journal of Analytical Atomic Spectrometry.

2)     Sen, N., & Tanwar, S. (2022). Role of Black Salt to Reduce Hypertension: Reality and Evidence-Based Studies. Cardiology and Angiology: An International Journal, 11(4), 1-6.

3)     Paternoster, N., Baggio, E., & Pelosi, E. (2020). Personalized hydration status in endurance and ultra-endurance: A review. Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism, 13(3), 197-214.

4)     Drake, S. L., & Drake, M. A. (2010). Comparison of salty taste and time intensity of sea and land salts from around the world. Journal of Sensory Studies, 26(1), 25–34.

5)     Kuhn, T., Chytry, P., Souza, G.M.S., et. al. (2020). Signature of the Himalayan salt. Nuclear Instruments & Methods in Physics Research Section B-beam Interactions With Materials and Atoms (North-Holland), 477, 150-153.

6)     Kwong, E. J. L., Whiting, S., Bunge, A. C., Leven, Y., Breda, J., Rakovac, I., Cappuccio, F. P., & Wickramasinghe, K. (2022). Population-level salt intake in the WHO European Region in 2022: a systematic review. Public Health Nutrition. Cambridge University Press. Oct 20, 2022.